Organisatie-ontwikkeling

Organisatie-ontwikkeling

Zoek je begeleiding bij organisatie-ontwikkeling? Hoe zorg je bijvoorbeeld voor heldere besluitvorming? Op welke manier stimuleer je innovatie?  En hoe ziet jouw groeistrategie eruit?

De wereld beweegt, verandert voortdurend en de complexiteit neemt steeds verder toe. We worden vaker geconfronteerd met vraagstukken waarbij de kennis en ervaring uit het verleden onvoldoende is. Nieuwe kennis en creativiteit is nodig om oplossingen voor de toekomst te bedenken.

Verbinding tussen hard en zacht

Organisatie-ontwikkeling gaat over het ontwikkelen van organisaties naar een gewenst doel, een stip op de horizon. Grofweg kan organisatie-ontwikkeling worden onderverdeeld in twee categorieën:
1. De harde factoren zoals strategie, structuur en systemen
2. De zachte factoren zoals de bedrijfscultuur, interne communicatie, kernwaarden en leiderschap

Losse activiteiten, eenvoudige of eenmalige interventies volstaan niet meer in deze complexe tijd waarin mensen 24 uur per dag en 7 dagen per week aan staan.

Onze kracht is een integrale bedrijfskundige zienswijze. Samen met uw organisatie ontwikkelen wij een “roadmap” voor verandering. Hierdoor ontstaat er draagvlak en inbedding van de gewenste verandering. Samen gaan we een trektocht aan, waarbij we uit de rugzak halen wat we nodig hebben. We richten ons hierbij op kwaliteiten en talenten en activiteiten die ons inspireren en energie geven. We zorgen ervoor dat onze rugzakken niet te zwaar worden. Zo voorkomen we dat we niet alleen bezig zijn met sjouwen maar juist open staan voor verbindingen. Verbinding met de klant, collega’s en wie we verder nog tegen komen op onze reis.

Ben je nieuwsgierig naar wat wij voor jouw organisatie en vraagstukken kunnen betekenen, maak dan een afspraak.

Organisatie-ontwikkeling

Persoonlijk advies? Maak een afspraak!

Zij gingen je voor: