Leiderschapsontwikkeling

Wil je jouw leiderschap versterken? Heb je een duidelijke visie? Benut je je eigen kwaliteiten en talenten en die van je teamleden optimaal? Leiderschapsontwikkeling kan je hierbij helpen.

In onze leiderschapstrajecten richten we ons op jouw manier van leidinggeven en kijken we naar jouw leiderschap ten opzichte van jezelf, je team, de directie en de rest van de organisatie. We verwachten dat je eerlijk durft te zijn naar ons en jezelf. Alleen als je jezelf kwetsbaar durft op te stellen, kan je jezelf verder ontwikkelen.  Als persoon én leidinggevende.

Verbinding op meerdere niveaus

Deze tijd vraagt om een nieuw soort leiderschap. Een soort leiderschap die minder is gebaseerd op macht, status, hiërarchie en controle. Nieuw leiderschap gaat over coachen en faciliteren, ruimte creëren zodat anderen in hun kracht komen te staan en optimaal presteren. Het gaat bij leiderschapsontwikkeling over verbinden, betekenis geven, samenwerken maar ook over visie, leren en innoveren en resultaten bereiken.

In al onze leiderschapstrajecten werken we op verschillende niveaus van leiderschap:

Verbinding met jezelf: een goede leider kent zijn of haar eigen sterkten en zwakten, talenten, drijfveren, ambities, kernwaarden en overtuigingen.
Verbinding met de ander en het team: je wilt dingen voor elkaar krijgen, anderen inspireren en beïnvloeden? Maar ook jezelf zijn en blijven in het contact met anderen. Waar bestaat het contact het uit? Hoe maak je verbinding? Hoe zorg je voor optimale inspiratie en motivatie?
– Verbinding met de organisatie: we verbinden je persoonlijke doelstellingen en ambities met de collectieve doelstellingen en ambities van de organisatie.

Ieder traject is maatwerk, samen met de opdrachtgever bepalen we de kaders van het programma, of het nu om jonge talenten gaat door middel van een talentenpool of een training vitaal en coachend leidinggeven. Jouw vraag is daarin leidend. We zetten hierbij verschillende instrumenten in zoals DISC, TTSI gedrag en drijfveren, Talent Management Analyse, NLP, coachen met paarden, Appreciative Inquiry, Jump Movement methode, Entrepreneur scan, 360graden feedback.

Meer weten? Neem gerust contact op.

Persoonlijk advies? Maak een afspraak!

Zij gingen je voor: